”Äkta vara: guide till oförfalskad mat” heter tydligen Mats-Eric Nilsson senaste bok om matfusket. Samtidigt har Aftonbladet plockat ihop en korg med ”bra” föda från livsmedelshyllorna.
Och nej, prisskillnaden är inte så hiskligt stor som man kanske kan tro mot sämre råvaror.
Har du förresten tänkt på att tillverkarna oftare fokuserar på att tala om vad som inte finns i maten än i stället för att tala om vad den verkligen är gjord av? På yoghurten kan det stå att den är fri från konserveringsmedel, juicen har inget extra socker tillsatt och så vidare.
Bild från Bokus.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ja det är sant. Fokus är ofta på det som inte finns.
Vi har också skrivit lite om matdebatten på vår blogg.
http://bloggtipsarna.blogg.se/2008/november/utkast-sid-knutsson.html
Skicka en kommentar