
Hm, vad ska man smaksätta gröten med? Ingen vits hosta upp dyra pengar för ekologisk dinkelgröt och sedan förpesta den med livsmedelsbutikernas sylt eller äppelmos. De innehåller ju mer E-ämnen och konstigheter än frukt. Så vad göra om man ändå vill ha lite smak på sin gröt?
Jag köpte barnmat. Fanns en hel del smarriga efterrätter att välja på i butikshyllan. Barnmat får inte innehålla vare sig färgämnen eller konserveringsmedel. Alltså gäller det att äta upp den fort. En öppnad burk klarar max en vecka i kylskåpet.
Hallonsylten som jag köpte på Ica för Gud vet när sedan går ut i oktober nästa år. Hajar ni skillnaden?
2 kommentarer:
Barnmaten är autoklaverad, det är inget det är därför den är hållbar utan tillsatser. Dessutom är den packad i små dyra förpackningar, skulle man packa sylt och annat i samma små förpackningar så skulle priset bli avsevärt högre och det skulle gå åt 3 ggr så mycket energi för transporterna.
Vad är autoklaverad? Fina ord biter inte på mig om jag inte förstår vad de betyder. Jag är liksom blondin :)
Det är innehållet – inte prislappen – frågan gäller här. Bra råvaror kostar mer än dåliga. Men jag tror att man har igen det i längden i form av bättre hälsa.
Såg du inte "Super Size Me" på dumburken i går? Eller har läst ”Den hemlige kocken”? Jag rekommenderar både.
Skicka en kommentar