lördag, december 06, 2008
Barnmat till gröt
Hm, vad ska man smaksätta gröten med? Ingen vits hosta upp dyra pengar för ekologisk dinkelgröt och sedan förpesta den med livsmedelsbutikernas sylt eller äppelmos. De innehåller ju mer E-ämnen och konstigheter än frukt. Så vad göra om man ändå vill ha lite smak på sin gröt?
Jag köpte barnmat. Fanns en hel del smarriga efterrätter att välja på i butikshyllan. Barnmat får inte innehålla vare sig färgämnen eller konserveringsmedel. Alltså gäller det att äta upp den fort. En öppnad burk klarar max en vecka i kylskåpet.
Hallonsylten som jag köpte på Ica för Gud vet när sedan går ut i oktober nästa år. Hajar ni skillnaden?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Barnmaten är autoklaverad, det är inget det är därför den är hållbar utan tillsatser. Dessutom är den packad i små dyra förpackningar, skulle man packa sylt och annat i samma små förpackningar så skulle priset bli avsevärt högre och det skulle gå åt 3 ggr så mycket energi för transporterna.
Vad är autoklaverad? Fina ord biter inte på mig om jag inte förstår vad de betyder. Jag är liksom blondin :)
Det är innehållet – inte prislappen – frågan gäller här. Bra råvaror kostar mer än dåliga. Men jag tror att man har igen det i längden i form av bättre hälsa.
Såg du inte "Super Size Me" på dumburken i går? Eller har läst ”Den hemlige kocken”? Jag rekommenderar både.
Skicka en kommentar